Бащата на прегазения Тошко: 6 часа е лежал там като куче, с найлон покрит, без да…

Шофьорът, който прегази детето ми, е с двойно гражданство и всеки момент може да избяга в Турция. Няма да е първият, нито последният, който го е правил, заяви пред Нова телевизия Мария Тодорова, майката на загиналия по време на катастрофата Тодор.

В понеделник бургаският съд пусна под домашен арест 33-годишният Камен Филипов, причинил смъртта на 22-годишния Тодор Тодоров и 46-годишната Ванча Байлова. „За мен за двойно убийство да лежи вкъщи не е нормално”, възмути се почернената жена. Тя заяви, че никой не се е свързал с тях за инцидента. Те разбрали от медиите сутринта. Водач на автобус, който е минал минути преди фаталния инцидент, е видял леката катастрофа.

„Когато минах, излизайки от квартал „Меден рудник”, видях автобус на аварийни. Когато наближих, видях в лявата лента и автомобил. Жена говореше по телефона, момчето беше до нея. Имаше видимост на около 100 метра, но там е неосветен участъка. Когато наближих, видях, че има хора на платното. Имах време за реакция. Не мога да си обясни как колегата не е успял да реагира”, коментира Николай. Близките на загиналите настояват за доживотен затвор без право на обжалване.

„Доживотна присъда или смърт за смърт”, каза възрастната жена, която също е притеснена, че убиецът на внучето й ще избяга. „Господин съдия, настоявам до петък да го върнете. Ако не го върнете, в събота в 11 часа сме там, където го убиха. И ще стоим колкото време е лежал той на пътя. 6 часа е лежал там като куче, с найлон покрит, без да ми се обади никой. Затваряме пътя в двете посоки, колкото е лежал Тошко и Ванча на пътя”, каза със сълзи на очи бащата на момчето.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share