Бащата на убитото момиче в Шумен: Спрете пияните и дрогирани убийци на пътя!

Бащата на убитото момиче в Шумен: Спрете пияните и дрогирани убийци на пътя!

„Преди два дни аз прегръщах дъщеря си. Сега прегръщам нейния некролог. Скъпи управляващи и всички на пътя – направете така, че децата ни да са живи. Когато ги изпратим, да се завърнат при нас”, сподели бащата на загиналата Анатолий Станчев пред NOVA. Жената загина при катастрофа с дрогиран 18-годишен шофьор в Шумен.

Мъжът настоя за промени в законодателството за всички, които си позволяват да сядат зад волана под влиянието на алкохол и наркотици.

„2 секунди са ѝ били нужни, за да направи завоя, заради който я няма”, посочи той. По негови данни дрогираният шофьор, блъснал колата на дъщеря му, се е движил със скорост 185 км/ч.

„Слънцето изгрява за всички, но вкъщи едното наше слънце вече го няма. Не знам как ще продължим оттук нататък. Детето ни беше прекрасно. Загубата е прекалено голяма”, каза майката на жертвата.

Родителите познават момчето, причинило катастрофата. „Като малък винаги е бил добро и възпитано дете”, каза Станчев.

Според окръжния прокурор на Шумен Орлин Куздов проблемът набира пандемични размери и трябва да се вземат спешни мерки, пише „Труд“.

Катастрофата стана на бул. ”Симеон Велики”, след 21 ч в сряда. 18-годишният водач на джип “Волво” не пропуснал влезлия в кръстовище “Ситроен Саксо” и го ударил странично. После се превъртял няколко пъти и паднал по таван. Френското возило било затиснато от задницата на преобърнатото “Волво”. 22-годишната шофьорка на ситроена починала в болницата. Нейната 43-годишна спътничка е оставена за лечение с фрактура на пубисна кост.

Шофьорът на “Волво”-то се отървал невредим, също и спътникът му на 18 г. Тестът за наркотици на водача Жечко К. се оказал положителен за амфетамин, казаха от полицията. Дал е и кръвна проба за анализ. Той има книжка от 5 месеца и един фиш за техническа неизправност. Според разследващи водачът е шофирал с над 80 км/ч.

По информация на неговия спътник, младежът е карал с висока скорост и за кратко си отвлякъл вниманието.

“В сряда към 16 ч Жечко ми донесе медицинска бележка, че има стоматологичен проблем, бил е на операция и са му поставени три упойки. Не изглеждаше добре, говореше трудно. Класна съм му от 4 години, успехът му е много добър. Не мога да го оправдая, шофирането му е било безразсъдно, но не вярвам да е взел наркотици”, каза пред “Труд” класната на шофьора Деница Спасова.