Баща и син, убили бизнесмен, застават пред съда в Пловдив

Баща и син Боюклиеви, обвинени, че в съучастие, умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник – бизнесмена Венцислав Младенов, като смъртта е настъпила по особено мъчителен начин, отново застават пред съда. В четвъртък ще се приведе третото подред заседание, на което ще се разпитват свидетелите и вещите лица.

Припомняме, че по време на разпоредителното заседание Марин Боюклиев призна всички факти и обстоятелства по обвинението на прокуратурата и поиска делото да се гледа по съкратена процедура, но защитата на баща му поиска заседанието да протече по общия ред.

В предходното съдебно заседание по случая, баща и син Боюклиеви се опитаха да се спасят от правосъдието, прехвърляйки вина един на друг. Севдалин Боюклиев отново не призна фактите и обстоятелствата около убийството на 47-годиния софийския бизнесмен Венцислав Младенов, пише Traffic News.

Aрена на смъртта е станала стопанисваното от тримата заведение в Нареченски бани. Младенов имал съмнения за извършващи се злоупотреби от неговите съдружници и затова поставил камери в обекта. Направена е била и ревизия, при която се установили липсите. При възникнал скандал малко след 17 часа на 21 март Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната свада не след дълго се намесил и синът на Севдалин – Марин.

Побоят е бил яростен, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва.

Последващите действия на двамата роднини обаче са повече от хладнокръвни. Те поставили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже, сетне омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в огромен бидон.

Така подготвеният труп те качили на колата си и го изхвърлили в река Чепеларска, на около 5 километра по-нагоре от селото, в посока Смолян. Оттам насетне, те изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите. Изпрали и изчистили всичко останало и давали разнопосочни версии за събитията от вечерта пред близки и роднини.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share