Баща на заразено хлапе иска РЗИ да му свали карантината

Баща на заразено хлапе иска РЗИ да му свали карантината

Общо четири деца от 185 детска градина в столичния квартал „Дружба” са дали положителни проби за COVID-19. При всички тях заболяването протича безсимптомно. Въпреки плъзналата зараза, детското заведение от днес отново работи. Карантинирани са само трите групи, от които са доказано заболелите деца.

Директорът на градината обясни, че там има още 10 групи и няма как всички деца да бъдат спрени да посещават занятията.

PCR-тестовете на всички служители са отрицателни. В същото време баща на заразено хлапе се оплака в медиите, че повторните тестове на семейството му, направени в частна лаборатория, са дали отрицателен резултат и настоява РЗИ да смъкне карантината от семейството му.

„След тестване от РЗИ едната от двете ми дъщери (и двете посещаващи градината) излезе положителна, другата отрицателна. След независим от РЗИ тест, PCR + антитела, „положителното“ ни дете, а и всички контактни апропо, излязохме отрицателни. В контакт сме и с другото семейство на „положително“ според РЗИ дете, то също излезе с отрицателен PCR от частна лаборатория (фигурираща все пак в доверения списък на РЗИ).

Имам много за разказване, включително и как карантинираха родителите ми без официални резултати, и как РЗИ не дойдоха да тестват нас като родители на положително дете, нито ни предоставиха официални резултати.

От седмица вече 160 деца, 50 човека персонал и родителите страдат от затварянето на детската градина, при положение, че 2 от 3-те уж позитивни деца са отрицателни. Доказателства имаме както от повторни PCR тестове, така и от кръвни проби за антитела.

ИТ мениджър съм в престижна международна компания, нямам връзки в политиката, или роднини във властта. Искам хората да научат за своеволията на РЗИ, и за това как цяло семейство с 2 деца може да попадне под карантина на база телефонно обаждане от мобилен номер. Готов съм да застана с лицето си и името си пред обществото“, пише столичанинът Денислав Димитров.