Баячка измъкна 1400 лева от старица

С 1365 лв. е олекнала 82-годишна старозагорка, която пуснала в дома си мургава баячка, който обещала да развали тегнещата над къщата в крайния градски квартал черна магия.

Сигналът в Първо РУ на МВР – Стара Загора е приет около обяд на 12 септември. В него потърпевшата Мария Г. описвала как около 15,00 часа на предния ден приела в дома си сравнително млада дама, окичена със златни обеци и пръстени на двете ръце. Тя й била препоръчана от съседи като изкючително веща в развалянето на магии. Гостенката започнала баенето и наричането като в един момент настояла всички налични в жилището пари да бъдат събрани на едно място.

Баячката, представила се като Шана или Шанихад, събрала банкнотите и златните накити на баба Мария в една кърпа, възрала осем възела и бохчичката била прибрана в домашнотъкана вълнена торба. Тази торба бабата трябвало да сложи под възглавницата и да преспи поне три вечери без да я отваря, за да не се развалят наричанията и прокобата да бъде разпръсната. След дадените наставления и получения хонорар от близо 3 стотачки врачката си взела довиждане и заминала уж за родния си град в Северна България.

Домакинята изпълнила указанията и преспала над торбичката, но на обяд в четвъртък се оказало , че няма дори левче за хляб и решила да извади банкноти от вързопчето. Оказало се, че вътре има надиплени изрезки от стари вестници и шепа дребни камъчета.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК. криминалистите са категорични че това е реанимирана класическа схема за измами, след като част от телефонните мошеници бяха прибрани по арестите.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share