Бездомна шизофреничка роди мъртво бебе на пейка пред болница

Бездомна шизофреничка роди мъртво бебе на пейка пред болница

Бездомна бургазлийка, страдаща от тежко психично заболяване, роди мъртво дете на пейка в двора на бургаската болница.

Случилото се бе разгласено светкавично в социалните мрежи. Очевидци описаха кървава драма и твърдяха, че жената раждала, а медиците отказали да я приемат в родилното. Така се стигнало до фаталния край с мъртвороденото бебе на пейката. От здравното заведение и от полицията обаче категорично отрекоха тези слухове.

Жената, която страдала от тежка шизофрения от няколко седмици обикаляла района на болницата, а често оставала да спи на пейките. Охранителите на УМБАЛ няколко пъти я насочвали към социални домове, като я предупреждавали че предвид напредналата й бременност е опасно да да нощува на открито. Тя обаче отричала да е бременна, дори твърдяла, че никога не е спала с мъж.

В четвъртък вечерта докато седяла отново на пейка пред болницата, започнало и раждането. Персоналът чул виковете й и на място се отзовали медици, но не успели да спасят бебето.

Психичноболната жена е раждала няколко пъти и е оставяла децата си в социални домове, тъй като няма дом, а и не е в състояние да се грижи за тях.

Самата тя няколко пъти е била настанявана в социални домове, но бягала от тях и предпочитала да живее на улицата, казаха хора от района, в който обичайно се е подвизавала.