Безумие: Диджей, но и лечител се похвали с 300 километра в час

Водач се похвали в социалните мрежи как шофира луксозния си автомобил с 300 км/ч, съобщава bTV. Поредният случай на опасно шофиране е извършен на участък с ограничение на скоростта от 120 км/ч.

Това не е единственият клип на въпросния мъж, на които шофира с подобна скорост. В друго видео споделя, че е „възхитен от новия участък на АМ „Струма“.

„Тотално безумие и безрасъдство е, защото автомобил с тази скорост е буквално снаряд, който би помел всичко, което срещне по пътя си“, подчертава Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

По негови думи с такава скорост дори и малка маневра може да бъде фатална.

„Дори да приемем, че това е изключително опитен водач с добре подготвена кола, той може да претърпи инцидент – ако например има дупка и този автомобил мине през нея с тази скорост, най-малкото ще се пръсне гумата. Това ще доведе до неконтролирано завъртане на автомобила и помитане на всичко по пътя му“, предупреждава той.

От Столичната полиция уточняват, че данните от клипа не са достатъчни, за да бъде извършена проверка и посочват, че по закон превишената скорост трябва да бъде установена с техническо средство.

От Асоциацията на пострадалите при катастрофи ще подадат сигнал до прокуратурата. В случай че бъде доказано престъпление, наказанието е до три години затвор.