Белезниците щракнаха! Сгащиха Малкия Олимпиец, който отваря ключалка за 8 секунди

Белезниците щракнаха! Сгащиха Малкия Олимпиец, който отваря ключалка за 8 секунди

Един от най-емблематичните люлински крадци с прякор Малкия Олимпиец е арестуван за обири на магазини, потвърдиха от полицията, цитирани от „Телеграф“.

Иван С. и неговият съучастник Радослав А. са заподозрени за поне 4 удара на магазини в столицата.

Малкия Олимпиец и Радослав избирали магазини за хранителни стоки и разбивали ключалките им с кози крак и щанга. Първо проверявали касата и взимали всичко налично. Най-куриозното е, че изпечените крадци задигали и хранителни продукти.

При поредния удар от миналата седмица двамата дори свалили и пакетчета с ядки. Те направили два удара под района на 6-о РПУ и по още един в района на 5-о и 7-о районни управления.

Ченгетата започнали разследване и установили, че единият от крадците има специфични татуировки и така стигнали до Малкия Олимпиец. По време на обиска в дома му в кв. „Люлин“ открили дори част от пакетчетата с ядки.

Малкия Олимпиец е познат в подземния свят вече десетина години. Той е син на друга легенда в кражбите – Николай С. – Големия Олимпиец. Малкия получава прякора си в наследство, но характерното за него е, че може да отключва ключалка за 8 секунди. Още преди години авери на олимпийците разказаха, че бащата започнал да обучава сина си в този занаят, когато навършил 11 години.