Бившият здравен министър Мирослав Ненков: Преборих COVID-19

Бившият здравен министър Мирослав Ненков: Преборих COVID-19

Имах контакт със заразен с коронавирус. Направих си PCR тест и се оказа, че и аз съм положителен, без да имам абсолютно никакви симптоми. Това беше съвсем скоро. Не съм знаел, че човекът е бил контактен”. Това заяви бившият здравен министър Мирослав Ненков по Нова телевизия пред Мариян Станков – Мон Дьо.

„Направих консултация. В крайна сметка стигнах до следния извод – при положение, че нямам никакъв симптом, да се лекува нещо, което не съществува, не е сериозно”, каза още той.

И допълни: Очевидно този вирус е бил в мен, но кога – не знаем. Дали съм бил в края на поселване на вируса, дали просто малко вируси са влезли и имунната ми система е успяла да ги сгъне на 4 още докато са били в носа ми – няма как да знам. Може би ще стане ясно един ден, след като ми вземат антитела. Реших да не правя нищо, докато не се появи симптом”.

Според него в началото на кризата с COVID-19 нашата страна е била абсолютно водеща по справяне в Европа. „С развитието на тази драматична криза обаче, по моя оценка, България падна надолу в класирането”, коментира Ненков.

Ненков е убеден, че вирусът няма да изчезне от само себе си. „Той се е появил от Китай, но не може сега да дойдат китайците и да го махнат”, допълни Ненков.