Бившият кмет на Гърмен арестуван за купуване на гласове

Бившият кмет на Гърмен арестуван за купуване на гласове

Бившият кмет на община Гърмен и бивш депутат Ахмед Башев е бил задържан снощи при акция на полицията и жандармерията срещу купуването на гласове в общината.

Няма официална информация за резултатите от засиленото полицейско присъствие в общината в последните два дни преди балотажа, пише „24 часа“.

Във Facebook профила на Башев има публикувано съобщение, че той е задържан.

На първия тур Башев остана трети в надпреварата и в района се говори, че неофициално той е работил в подкрепа на един от участниците в балотажа днес.

Башев дълги години бе кмет на община Гърмен, след това за кратко и депутат, а в момента е директор на училище в общината.

В събота вечерта задържаха и четирима души по подозрения за купуване на гласове в района на Плевен. По време на акцията са извършени претърсвания и изземвания. Миналата неделя в село Буковлък бяха регистрирани множество нарушения.

Местните твърдяха, че в стаята за гласуване влизали по няколко избиратели наведнъж, предаде Нова телевизиа. Полицията обаче веднага се е намесила. В Буковлък избраха кмет още на първи тур. Той ще застъпи своя пети мандат след броени дни.

На втория тур за кметския стол в Плевен ще се борят досегашният кмет Георг Спартански и досегашният областен управител Мирослав Петров.