Бизнесменът Иван Минков и съдружникът му в нарколабораториите остават зад решетките

Бизнесменът Иван Минков и съдружникът му в нарколабораториите остават зад решетките

Бизнесменът Иван Минков, задържан при спецоперацията на пловдивската полиция, в която бяха разбити две нарколаборатории край Пловдив, остава в ареста. С мярка за неотклонение „задържане под стража” е и съдружникът му.

Както вече съобщихме, акциите се проведоха на територията наград Клисура и пазарджишкото село Звъничево. След получена оперативна информация за лица, занимаващи се с отглеждане на марихуана в Клисура, униформени предприели проверка в неработещ цех на търговско дружество. На мястото е открита модерно оборудвана и добре замаскирана лаборатория за производство на марихуана.

Лабораторията се е намирала в изоставена фабрика, собственост на фамилията Минкови, пише „Трафик нюз“.

Иван Минков е обвинен, че е отглеждал 675 растения канабис в бившия мебелен завод в Клисура, а съдружникът му – 47 растения канабис в помещение в Звъничево.

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства следва извод за обосновано предположение, че всеки един от двамата обвиняеми е извършил престъплението, за което е привлечен като такъв. Според съда при мярка, различна от задържане под стража за всеки от двамата обвиняеми, е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

За национално издирване е обявен и лихвар, който има лизингова къща и лиценз за отпускане на кредити. Според запознати той е напуснал страната и се укрива в съседна държава.

В ареста е и собственикът на къщата в Звъничево, който също е свързан с лабораторията в Пловдивско.

Инвестицията в двете лаборатории е над 500 000 лева, твърдят запознати. Разбитата лаборатория в град Клисура е била оборудвана с техника за стотици хиляди левове, заяви по време на брифинг районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.