Бизнесменът, прегазил музиканта Велко Илиев: Не минава ден без да мисля за станалото

Бизнесменът, прегазил пловдивския музикант Велко Илиев на пешеходната пътека в Пловдив, се изправи пред съда. Сашо Димитров призна всички факти и обстоятелства по делото и поиска от магистратите процесът да протече по съкратената процедура.

Припомняме, че Велко си отиде без време на 16 юни. Той остана под гумите на шофьор, който по първоначални данни е преминал на червено на кръстовището на бул. „Руски“ с „Шести септември“, пише Traffic News.

В последствие стана ясно, че тепърва ще се проверява цикълът на светофарите, за да се определи кой е преминал на червено – пешеходецът или шофьорът. Близките на починалия музикант са убедени във виновността на водача – Сашо Димитров. Той е обвинен в това, че при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Ситроен“, модел „Ксара Пикасо“, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Илиев, като деянието е извършено на пешеходна пътека. В съдебната зала днес е бащата на загиналия Велко. Той бе конституиран като частен обвинител по делото. Близките на момчето не поискаха обезщетение. Съдът уважи искането на Димитров и делото започна по същество. Още днес виновният водач ще се сдобие с присъда.

„Не е минало и ден, в който да не мисля за станалото. Не мога да го върна и съжалявам. Искрено се извинявам на близките. Сега съм пешеходец и виждам колко водачи минават на жълт сигнал. За една секунда и можеше да не сме тук“, заяви Сашо Димитров.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share