Бизнесменът с боклуците под „Струма“ на свобода срещу 10 бона, вдигнал високо кръвно

Районният съд в Дупница освободи под парична гаранция от 10 хил. лева бизнесменът Кольо Илиев, собственик на предприятието „Феникс Ресурс-Дупница“, което задръсти АМ „Струма“ с боклуци, а после сметището се запали и причини огромни щети на инфраструктурата.

Дупнишкият бизнесмен влезе в съдебна зала с високо кръвно и разклатено здравословно състояние, като беше доведен направо от болницата със Съдебна охрана. Прокуратурата може да обжалва в тридневен срок решението на съда.

Следващото дело е насрочено за 17 февруари. Защитата на Кольо Илиев изрази мнение, че сумата е доста висока. Илиев се предаде след международно издирване.

Полиция и институции бяха в офиса на фирмата за отпадъци няколко дни подред, по повод разследване на прокуратурата след големия пожар в базата му, причинил щети на един от мостовете на АМ „Струма“ за стотици хиляди левове.

Премиерът Бойко Борисов лично бе разпоредил на главния секретар на МВР Ивайло Иванов и министъра на околната среда и водите Емил Димитров да се заемат със случая и извършат проверка на мястото.

Илиев ще бъде принуден да премахне все още стоящите след големия пожар суровини, които са разположени върху общински имот. Въпреки опитите на екоинспектори и всякакви институции да го принудят да разчисти терена, той така и не изпълни задължението си.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share