Бизнесменът с изгорелите коли – на нож с ортака си убиец?

Бизнес отношенията между Иван Нейчев, чиито два автомобила бяха запалени в петък, и двойния убиец Йордан Таков започват няколко години назад във времето. Всичко вървяло по мед и масло до момента, в който започнали чести и яростни спорове, съобщава „Марица“ от свои източници.

През март 2015 година съдружниците Иван Нейчев, Йордан Таков и Христо Ботев основават фирмата СИТИ ГРУП 1 БГ ООД с предмет на дейност търговия на всякакви стоки с цел продажба в първоначален, преработен или обработен вид, също покупко-продажби и наеми на автомобили, комисионни и складови сделки.

През април 2017 година, отново тримата, основават фирмата СИ ЕНД ДЖИ ВЕНДИНГ ООД с идентичен предмет на дейност, като в основата ѝ е търговия с вендинг автомати.

След двугодишен съвместен бизнес отношенията между съдружниците рязко се влошават, разказват започнати. Така се стига и до кървавия 26 ноември 2019 година, когато Йордан Таков убива хладнокръвно своя съдружник Христо Ботев и баща му Васил със законно притежаван пистолет „Макаров“, за който получил разрешително лятото на същата година. При разпитите и в саморъчно написаните си признания Таков заяви, че двамата със съдружника му се скарали, а след това и се сбили. За да се защити, той стрелял по тях. Всяка от жертвите е покосена с по два куршума, а пети патрон е останал в цевта на пистолета. След като ги разстрелял, Йордан излязъл от склада, а пристигналите след минути полицаи го арестували.

Той остава в ареста и до днес, но проблемите за съдружника му Нейчев не спират. Както „Марица“ писа, в петък изгоряха два от автомобилите му – „Опел“ на ул. „Иван Рилски“ и „Фиат“ на ул. „Васил Левски“. И двата автомобила са вдигнати.

Съседи коментират, че от години очакват това да се случи. „Съмнителните бизнесмени си имат присъда – палят им автомобилите или им отнемат живота. Не мисля, че два автомобила могат да пламнат почти едновременно, ясно е, че става дума за разчистване на някакви сметки или за открита заплаха в ранен стадий“, сподели един от тях.

„Те да си се оправят, но да не пострадат други хора“, отсече лаконично друг от живеещите в близост до палежа в петък.

Под въпрос остава дали тук случайността има пръст или някой продължава да разчиства стари сметки.