Бизнесменът, убил двама в катастрофа край Пловдив – с парична гаранция

Бизнесменът, убил двама в катастрофа край Пловдив – с парична гаранция

Прокуратурата погна бизнесменът Аднан Юсеинов, който причини меле с двама загинали на пътя между Пловдив и Хасково на 12 декември, до „Кемера“. 45-годишният мъж, който бе седнал зад волана на БМВ се заби в такси. В резултат загинаха шофьора на жълтата кола и пътник, съответно на 31 и 33 години, а Аднан бе откаран в болница в тежко състояние. Той е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, поради това, че се намира на лечение, заради влошеното му здравословно състояние.

Прокуратурата вече го привлече като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост. Действията по разследването на случая продължават. Изготвени са съдебномедицински експертизи, които са установили телесните повреди и причината за смъртта на двамата мъже, починали при катастрофата.

Според изготвената химическа експертиза в кръвта на бизнесмена не е открито наличие на алкохол и наркотични вещества. Очаква се изготвянето на автотехническа експертиза по делото, която да изясни механизма на мелето, след което ще се премине към приключване на разследването и изготвяне на обвинителен акт, пише „Марица“.

Според данните до момента основна вина за касапницата има шофьорът на БМВ-то, който карал с висока скорост в посока Пловдив. Решил да изпревари кола пред него. Секунда след маневрата последвал челен сблъсък с такси в насрещното. Жълтата кола бе смачкана до неузнаваемост, което красноречиво говори при каква скорост е настъпил удара.