Бизнесмен от Айтос отрови живота на съседите си

Бизнесмен от Айтос отрови живота на съседите си

Гласовит петел буди всяка сутрин по тъмно центъра на Айтос, жалват се живеещи наоколо, пише „Флагман“.

Пернатото се появило в блок на ул. „Свобода“ №10. Донесъл си го местен бизнесмен, който разполага с апартамент в сградата, разказаха съседите му.

Така вече дни наред птицата съжителства с тях и ги разбуждала по часовник – първото кукуригане е в 5. Следващите – през 20 минути.

Петелът живее в междублоковото пространство, което принадлежи на всички собственици от сградата. Тъй като въпросният бизнесмен рядко си идвал, му оставял по един изсъхнал хляб и тенджера с вода. Добичето преживявало някак си само с това.

Живеещите пишат в жалбата си, че съседът им е обсебил незаконно общата площ, построил е там клетка и постоянно отглежда в нея различни животни при ужасни хигиенни условия. Преди петела имало ловни кучета. После донесъл и кокошка, но тя очевидно не издържала на мръсотията и перманентната липса на храна и избягала. Петелът се оказал най-държелив. „Миризмата наоколо е неописуема“, пише в жалбата им.

Петелът на практика е нелегален. Миналата година Общинският съвет на Айтос прие наредба, с която забранява отглеждането на селскостопански животни в централната зона на града, към която спада и ул. „Свобода“.

От общината в Айтос обясниха, че са се заели със случая и още в началото на следващата седмица ще има решение за по-нататъшната съдба на нелегалния петел.