Бизнесмен от Йордания, разгневил пловдивчани, стана клиент на Темида

Бизнесменът Байрам Солак, който се води собственик на парка зад пловдивския хотел „Санкт Петербург“, вече е клиент на прокуратурата. Но не заради скандалния парцел, който иска да застрои, а заради нещо далеч по- тривиално – отказ да изпълни полицейско разпореждане, пише Трафик нюз.

Строителният предприемач отказал да спре за проверка и „отсвирил“ патрула на асеновградското районно управление. 42-годишният Солак бил засечен да се движи с автомобила си „Тойота Хайлукс“ с висока скорост по пътя Асеновград – Мулдава, около 2 часа през нощта на Бъдни вечер. В района имало полицейски патрул, който подал звуков и светлинен сигнал, но водачът ги игнорирал и продължил без да спре за проверка.

В последствие срещу него е образувано бързо производство по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс, който предвижда до 3 години лишаване от свобода и глоба. Йорданецът Байрям Сали Солак e собственик (поне по документи) на 18 дка зелена площ до хотел „Санкт Петербург“.

Неофициално в строителния бранш се коментира, че той е дясната ръка на предприемача Таха Рахман. Миналата година десетки жители от Кършияка излязоха на протест , за да спрат застрояването на въпросния терен.

Проблемът стигна дори до министър- председателя Борисов, който лично се срещна с протестиращите и ги увери, че зелената площ няма да бъде застроена. След това от общината съобщиха , че Солак иска 15 милиона лева за терена, но адвокатът му Иван Демерджиев опроверга информацията и заяви, че клиентът му чака предложение за замяна с друг равностоен терен. Спорът все още е висящ.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share