Бизнес нюх! Откриха наркооранжерия под земята в Кнежа

Бизнес нюх! Откриха наркооранжерия под земята в Кнежа

Разкриха наркооранжерия в Кнежа, съобщиха от полицията. Специализираната полицейска операция срещу престъпленията, свързани с наркотици, е поведена на 13 януари от служители на Районното управление в Кнежа. В хода ѝ е извършена проверка в имота на 63-годишен мъж в града.

На пода на стопанската постройка – сеновал, полицаите установили дървена плоскост – капак, с размери 50 см Х 60 см, водещ до специално пригодено помещение, вкопано в земята на дълбочина – 2,20 метра.

Мястото било пригодено за оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвано с осветителни лед тела, вентилатори, превключватели, ел. захранване с разклонители, въздуховоди за принудително отвеждане и вкарване на въздух в помещението, таймери на 24 часов режим.

Влизането се осъществявало посредством асансьорно съоръжение. От помещението са иззети 111 еднотипни пластмасови саксии, засадени със 111 растения от рода на конопа с височина от 2 см до 6 см. и други 55 еднотипни пластмасови саксии, засадени с 55 растения от рода на конопа с височина от 90 см до 120 см.

При извършения полеви наркотест растенията са реагирали на марихуана. Зад алуминиева врата е намерена едноцевна пневматична пушка, преработена за стрелба с боеприпаси за огнестрелно оръжие – калибър – 5,6 мм., а на рафт в горната част на помещението са открити и иззети 150 боеприпаса за огнестрелно оръжие – калибър – 5,6 мм и самоделно изработен метален цилиндър – „заглушител“.