Близо 2 г. затвор за Шалтера, който наби и стреля по шофьор край Добрич

Близо 2 г. затвор за Шалтера, който наби и стреля по шофьор край Добрич

37-годишният Илтер Аксанов-Шалтера, който преди година стреля с картечен газов пистолет на пътя Добрич-Варна по колата на Пламен Михов, а след това го преби, е сключил споразумение с прокуратурата, което е било одобрено от Районния съд в Добрич.

По обвиненията за хулиганство, противозаконно повреждане на чужда движима вещ, лека телесна повреда по хулигански подбуди и държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение, Аксанов е получил общо 20 месеца „лишаване от свобода“.

Инцидентът стана около 11 часа на 21 август 2020 г., когато след отнемане на предимство на изхода на Добрич, Шалтера с управляваното от него „Ауди“ започва да преследва лекия автомобил „Пежо“ на добричлията Пламен Михов. Аксанов произвежда изстрели, изтласква другата кола от пътя и принуждава водача й Михов да спре. Нанася му удар с юмрук в лицето. След побоя Шалтера беше задържан и обвинен.

Пострадалият и съпругата му Илияна настояваха на агресора да бъде повдигнато обвинение за опит за убийство и умишлено причиняване на ПТП. Михов лежа и в болница.

Илтер Юмеров Асанов-Шалтера има и присъда за закана за убийство и увреждане на имущество от ноември 2019 година. Той вандалствал и отправял закани за убийства към баща си и жена си, съобщава дир.