Блъснатата протестираща в София: Шофьорът даде газ, докато ме гледаше в очите

Блъснатата протестираща в София: Шофьорът даде газ, докато ме гледаше в очите

Шофьорът, блъснал протестиращо момиче на централно кръстовище в София, гледал „жертвата си“ в очите и дал газ на автомобила си. Това разказва 19-годишната Вероника Найденова в ефира на БТВ. Момичето получава лека контузия след инцидента.

„Контузията не беше сериозна, по-скоро отношението на шофьора, който се опита да премине през живи същества“, каза Вероника.

Тя е носила плакат „Българино, очи отвори“.

„Той даде газ рязко и ме удари в колената. Аз залитнах и той се възползва, заобиколи ме и продължи“, каза още студентката.

Шофьорът е бил около 40-годишен, като Вероника се обърна и с призив към него:

„Дали осъзнава, че и аз съм човек, дали осъзнава, че имам родители, които ме мислят. Аз не съм отишла да протестирам, за да му преча. Можеше да разговаря с нас, защото ние пускахме спешни случаи, въпреки че имаше протестиращи, които бяха против и имаше скандали между нас за това“, заяви момичето.

Тя разказа, че се организират от т.нар. отровно трио, но организацията не е много силна.

„Протестирам не толкова за оставка, защото не смятам че една оставка ще промени нещата, но смятам че има нужда от съдебна реформа и много закони трябва да бъдат пренаписани, защото така са направени, че имат вратички, за да могат дадени високопоставени лица да се измъкват“, заяви Вероника.