Бобоков призна за лобизма и за дружбата с Божков

Бобоков призна за лобизма и за дружбата с Божков

Обвиняемият бизнесмен Пламен Бобоков заяви пред бТВ, че съжалява затова, че дал кодовете на телефоните си на разследващите и категорично призна за скандалните СМС-и, които си е писал със секретаря на президента Пламен Узунов.

Да, абсолютно подвърждавам. Не виждам нищо позорно в това,че общувам с държавната администрация, допълни Бобоков. Той нападна и прокуратурата и главния прокурор Иван Гешев, затова че разпространявали лъжи по негов адрес и брутално втълпявайки инсинуации.

За решението на ВАС не отговори, а зададе въпрос какво се случва и отново се върна към темата за кораба Бадр. Той заяви, че с Узунов били „нормални приятели“, а не семейни.

„Граждански дълг е , ако имаш възможност винаги да оказваш съдействие на стойностни хора, да бъдат забелязани. Това не е укоримо“, заяви Бобоков по повод лобирането за прокурор на Русе и за дипломатите и посланиците, коитио лъснаха от скандалните чатове.

„Препоръчваш хора, ако стават стават, ако не-не. Това минава през МС и президентската институция. Не виждам нищо укоримо. За случая с Ненов – изключителен патриот. Да, съден е, изтърпява си наказанията, да осъден е , но той има право на акт на милосърдие. За прокурора от Русе-не не съм искал, единственото, което исках да му дадат възможност“, призна обвиняемия Бобоков.

На въпрос какви са отношенията му с друг обвиняем олигарх – Васил Божков, който завлече 700 млн.лв. от хазната и се укри в Дубай, русенският бизнесмен заяви, че са добри. „По-миналата година бяхме с Божков на яхта, посрещахме Джулай морнинг. Никога не сме имали общ бизнес, а общи кръгове на интереси, ходили сме 2-3 пъти за по 1 седмица на почивка“, призна Бобоков.

Изведнъж той се обясни в любов на жена си, която също се вижда на снимките и намекна, че някой я заливал с помия, без да влиза в подробности. Не пропусна обаче да похвали жената на Ел Чапо – Елена Динева, която била върховна домакиня.

Голямата ми битка е сега е брат ми да излезе. Не може да стои затворен като наркоман или наркопласьор и разни криминални типове, приключи Бобоков и не скри, че е помогнал на поне 30 души да станат милионери. Как обаче, това не стана ясно.