Божидар, който уби зверски гаджето си Вероника, сега получи възмездието

Окончателното решение на Върховния касационен съд за Божидар Димитров е 30 години „лишаване от свобода“. Той преби до смърт приятелката си Вероника Петрова в апартамент в столичния квартал „Свобода“ през 2018 г. Делото е образувано по касационни жалби на подсъдимия и на двама от конституираните граждански ищци и частни обвинители – съпруг и син на убитата, информира „Дарик“.

С присъда на Софийския градски съд (СГС) през 2018 г., след проведено съкратено съдебно следствие, подсъдимият Божидар Димитров е признат за виновен в извършването на убийството на Вероника Петрова след нанесен побой – по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Наложено му е наказание „лишаване от свобода“ в размер на 20 г.

Осъден е да заплати на частните обвинители и граждански ищци сумите от по 20 000 лв. (на бащата на убитата), 30 000 лв. (на съпруга ú) и 80 000 лв. (на детето ú), представляващи обезщетения за причинените от деянието вреди.

С решението на САС присъдата е изменена, като наказанието „лишаване от свобода“ на подсъдимия е увеличено на 30 години. В останалата ú част присъдата е потвърдена.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share