Бой на спирка и сцепена глава след мач на юноши (Снимка)

Бой на спирка и сцепена глава след мач на юноши (Снимка)

Изключително неприятна случка се е разиграла след вчерашния мач от Eлитната юношеска група до 17 години между „Локомотив“ (Сф) и „Национал“.

Футболистът на „железничарите“ от набор 2003 Петър Дандаджиев е бил нападнат и бит от седем други момчета. Според негови думи става дума за състезатели на „Национал“. Дандаджиев е присъствал на срещата, играна на базата в „Надежда“, като зрител, за да наблюдава по-малките си съотборници. След това при прибирането си към дома е бил нападнат на спирка на градския транспорт. Директорът на академията на „Локо“ (Сф) Ивайло Паргов заяви, че пострадалото момче е със сцепена глава.

„Изключително ужасна случка. Срещата ни с „Национал“ премина в коректен тон. Стана хубав мач, а ние победихме с 4:3. Това бе първи мач за нашите юноши до 17 години в елитната група от доста години насам и имаше много публика. Петър, който е една година по-голям, бе дошъл да гледа по-малките си съотборници. След това, като си е тръгвал, е бил нападнат от седем момчета, като е разпознал сред нападателите играчи на Национал, които бяха на терена. Главата му е сцепена, викната е полиция и линейка, води се разследване. Подобно нещо е повече от недопустимо и отвратително. Никога не трябва да се повтаря”, коментира Паргов пред „Спортал“. Дандаджиев си е извадил медицинско.

От „Национал“ обявиха, че проверяват инцидента, като техен играч също е пострадал.

„Има полицейско дознание по случая, но от клуба също проучваме какво е станало. Пострадалият футболист на Локомотив е провокирал родители на нашите деца на трибуните. Лош късмет, че са се засекли на спирката. Имало е размяна на реплики и се сбили. Всичко е станало за 4-5 секунди. Наш играч също си е извадил медицинско“, заявиха от столичния клуб.