Бомбаджията Тиграта се оплака, че признал под натиск в полицията

Всичко, което съм написал и подписал в протокола за разпит, го направих от страх, за да не ме бият повече. Полицаите говореха, а аз се съгласявах. Удряха ме с шокова палка. Имам синини по врата. Трети ден не мога да легна нормално. Това каза преди минути в Окръжния съд в Бургас Димитър Иванов Недялков, по прякор Тиграта, съобщава „Флагман“.

Той е обвинен като извършител на взрив в айтоското село Черноград, поръчан от Антон Кабадов. Тиграта обясни в съдебната зала, че намерените при претърсването на дома му в село Дъскотна, община Руен взривни вещества и боеприпаси били открити докато бил на лов. „Аз съм ловец. Намерих нещата в куфарче в гората и ги прибрах, за да не стане беля. Не ги предадох в полицията, защото смятах, че ще бъде разтълкувано погрешно. Аз нямам нищо общо с атаката срещу бившата съпруга на Антон – Севджан Хасан“, каза Недялков.

Според защитника му адвокат Веселина Василева към момента няма доказателства, които ясно да посочват, че именно Тиграта е хвърлил бомбата в двора на къщата на бившата съпруга на Кабадов в с. Черноград. Тя подчерта пред съдебния състав, че Димитър Недялков има постоянен адрес, отдавна работи като охрана в частна фирма, а и съдебното му минало е чисто. Тя поиска от съда по-лека мярка за неотклонение – домашен арест. Адвокат Бойчо Бойчев пък изтъкна, че няма логика подзащатникът му Антон да иска да взриви къщата на бившата си жена, по-скоро искал само да я сплаши. „Той е искал да я сплаши, но не е знаел какви действия ще предприеме другото лице (Митко)”, каза Бойчев.

Той поиска от съда по-лека мярка за неотклонение, като посочи, че Кабадов може да си позволи да плати парична гаранция 10-15 хил. лева. Кабадов живее от години в Германия, където има нова съпруга и дете. Управител е на фирма с 15 работници и явно парите не са проблем за него. Често пътувал до България и обратно. Интересен факт е, че Антон е имал купен билет за Германия именно за 19 февруари т.г.

Съдия Ангел Гагашев не прие мотивите на защитниците на двамата подсъдими и ги прати зад решетките. Антон Кабадов платил на Димитър 2500 евро, за да хвърли 400 грама тротил в терасата на къщата, в която живее бившата му, с която имат дете. Престъплението е извършено на 19 февруари т.г. Причината е 34-годишният мъж отказвал да плаща издържа на детето, което имал от кратката си авантюра със Севджан.