Борисов: Ще даваме по 1000 лева на месец на всяко медицинско лице

В интерес на всички ни е да спазваме мерките. Те са животоспасяващи. Но само с ограничение, забрани, наказания ние не може да излезем като пълноценно и истинско здраво общество. Това заяви държавният глава след срещата си с премиера Бойко Борисов и началника на Оперативния щаб за борба с коронавируса ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Радев смята, че българското правителство трябва да приложи начини, по които да се покрият ресурсите в здравеопазването и да се „търси активната помощ и съдействие на Европейския съюз“, за да бъдат подпомогнати най-засегнатите.

„Трябва всички да сме солидарни с тези, които най-силно ще понесат последствията. Държавата трябва да помогне на най-слабите, а младите – на старите. Това е надеждата да си върнем държавата като общество. Тази криза е възможност да излезем по силни като народ, който може да преодолява изпитания; в който поколенията могат да си подават ръка“, каза Радев. И подчерта – ключът е към солидарността.

Солидарен съм с това, което каза президента, с неговите изводи и заключения за единство. Това заяви след среща с президента Румен Радев и шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

„Най-важно в момента е да защитим лекарите, медицинските сестри и лаборантите“, каза той и гласи, че ще даде по 1000 лева на месец на всички, които работят с хора, засегнати от коронавируса.

„От криза не се излиза по-богат. Затова пресмятаме всеки лев за дълъг период от време, за да можем действително да защитим държавата“, каза Борисов. Той каза, че оставя противоречията назад, докато излезем от кризата. Според него е много важно да се мобилизираме, за да се справим със ситуацията.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share