Браво! Малки плувкини спасиха живота на 7-годишно на „Каваците“

Браво! Малки плувкини спасиха живота на 7-годишно на „Каваците“

Малки плувкини спасиха живота на 7-годишно дете, дръпнато от бурното море край къмпинг Каваците. При червен флаг група деца играят близо до брега, когато виждат как вълните повалят момиченце, а мъртвото течение го дърпа навътре. „Водата също ни буташе назад и надясно. И тогава видяхме детето“, разказва малката Миа Кайзер

„Беше много дълбоко, а и вълните я заливаха и не можеше да диша. Затова решихме да й помогнем“, споделя Анита Радулова пред bTV.

Двете момичета споделят, че не са се уплашили, защото „ние сме плувкини“. „Те я взеха и я пренесоха на сушата“, разказва Анджела Тодорова. Докато две от децата помагат, другите търсят помощ. „И в следващия момент облекчението, че децата идват срещу нас, щастливи, че всичко се е разминало и казват: „Да, ние я изкарахме, спасихме я, всичко е наред!“. И то малкото толкова благодарно се загушка в тях“, спомня си Мариана Томова, майката на Миа.

„При всички положения сме горди с тях, че са реагирали по този начин“, допълва Магдалена Радулова, майката на Анита. Момичетата тренират плуване и, според родителите им, един от уроците, на които ги учи спортът е, да не подминават човек в бедa.

„Много чисто, много по детски, без да търсят някаква слава, без да се изплашат и това е, което предава спортът и плуването… Това калява децата ни и техния дух, и морал“, смята Мариана Томова, майката на Миа.