Братът на Бербатов отива на съд за пласиране на дрога

Братът на Бербатов отива на съд за пласиране на дрога

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд Асен Бербатов (на 37 години) и Анна Папучарова (на 29 г.). Двамата са с обвинение за държане на наркотици.

Асен живеел с приятелката си Анна в столичния квартал „Бояна“. Той е осъждан, употребявал и разпространявал наркотични вещества, за което тя знаела и участвала в дейността по пласирането на дрогата.

На 06.03.2020 г. в Областната дирекция на МВР в Благоевград постъпил оперативен сигнал за предстояща продажба на наркотици от Асен Бербатов на конкретно лице. Незабавно бил сформиран екип от полицейски служители и предприети необходимите мерки.

Около 12 ч. същия ден обвиняемият пристигнал с лек автомобил „Хонда Сивик“ на паркинга пред магазин „Метро“ в Благоевград. Заедно с него в колата пътувал малолетният му син. Мъжът пазарувал и се върнал в автомобила. След предварителна уговорка по телефон до него спряло БМВ. През отворения прозорец на шофьорската врата Асен подал на водача му 2 топчета, специфично свити в прозрачно фолио. Другият ги взел, като платил на обвиняемия 200 лева. След това Асен отпътувал за София.

Тази среща била видяна от полицейските служители, заснета от охранителните камери от видеонаблюдението на магазина и от експлоатираното специално разузнавателно средство. Разследващите последвали лекия автомобил спрели го за проверка и му извършили претърсване и изземване.

Впоследствие, в хода на разследването по образуваното досъдебно производство по случая, е било установено, че продаденото от Асен Бербатов наркотично вещество е кокаин, с общо тегло 1,50 грама.

Вечерта обвиняемите тръгнали от София за Благоевград. Пътували с лек автомобил „Ауди Кю 5“, управляван от жената. В дамската си раничка Анна носела марихуана. В якето на обвиняемия, което той сложил в багажника, имало кокаин, екстази, както и значителна парична сума.

Полицейските служители издирвали обвиняемия Асен заложили патрули на различни места в Благоевград. Около 19,30 ч. лекият автомобил, с който той пътувал, бил засечен на входа на града и спрян за проверка. При извършено претърсване в колата били открити наркотици – коноп, кокаин и екстази. Относно намерените в якето на обвиняемия пари, Анна Папучарова заявила, че са на баща й. Същите са били предадени като веществено доказателство с протокол.

В обитавания от обвиняемите апартамент в столицата са били открити две полиетиленови сгъвки коноп (марихуана) и електронна везна, по която са били установени следи от кокаин.

Асен и приятелката му са били привлечени към наказателна отговорност за извършените от тях престъпни деяния, които се отличават с висока степен на обществена опасност. Касае се държане на вещества, опасни за здравето на хората, а разпространението им е предпоставка младите хора да започнат употреба на наркотиците. Предстои делото да продължи в съда.