Братът на Ружа Игнатова: Возя се с метрото, колата ми е счупена

„Имам карта за градския транспорт, возя се в метрото. Нямам „Ламборгини“, карам обикновена кола на 15 години, която от месец и половина е счупена, но аз упорито отказвам да я ремонтирам“.

Това заяви в интервю за NAYcast Константин Игнатов, брат на издирваната по цялото земно кълбо криптокралица Ружа Игнатова. Българката изчезна през 2017 г. заедно с 4 милиарда долара, натрупани от наивността на хора по цял свят.

Игнатов, който също бе обвинен за схемите на пирамидата „ONE COIN“ и излежа присъда от 3 години в два щатски затвора, призна, че зад решетките в Америка е преживял своя личен катарзис.

„Благодарение на книгите открих смисъла да продължа напред. В затвора много четях Библията и правилата на българската граматика. Започнах да уча езици – вече знам пет. Най-новото ми удоволствие е да чета на руски. Преоткрих Достоевски. Прави ми впечатление, че доста жени, които ми пишат, правописът им е пълна катастрофа. Човек трябва да инвестира в образование“, размишлява Константин.

Младият мъж споделя откровено, че е осъзнал грешката си, предоверявайки се на членове от семейството си.

„Наранил съм много хора с постъпките си, за което безкрайно съжалявам, но не мога да върна времето назад“, признава искрено Игнатов.

Братът на Ружа през цялото време съдейства на американските власти и не крие от тях начините, по които е функционирала финансовата пирамида. Заради пълните самопризнания, които прави, Константин е осъден само на три години затвор. Подобни малки присъди са изключение зад Океана, особено що се касае за финансови престъпления от подобни мащаби.

„След затова се прибрах в България, харесвам хората тук. Сега животът ми е различен – ставам в 5 сутринта да тренирам. Имам куче, разхождам го. После почвам работа, получавам нормална заплата и работя по 8 часа на ден. Започвам отново да градя живота си. На моменти ми е трудно, но такава е била съдбата ми. България може да не е лъскава, но за мен е истинска. В Германия, където прекарах голяма част от живота си, е уредено, но хората са студени. И винаги гледат на теб като на втора категория човек. Много мои приятели имат представа, че в България живеем в пещери“, разказва Константин.

Вчера правителството на САЩ обяви нова награда до 5 млн. щатски долара за информация, която ще доведе до арест или осъдителна присъда на Ружа Игнатова.

Новината потвърди и посланикът на САЩ у нас Н. Пр. Кенет Мертен на съвместен брифинг с главен прокурор Борислав Сарафов и председателя на ДАНС Пламен Тончев. На събитието присъстваха представители на ФБР у нас и агенти, пристигнали специално за случая.

Ружа Игнатова се издирва в цял свят и е сочена като един от най-големите финансови престъпници в модерната ни история. Последно е видяна жива през 2017 година, когато хваща самолет от летище София до Атина.

Твърди се, че биснесдамата е била предупредена с вътрешна информация, че ще бъде обявена за издирване в международен мащаб. Така от 2017 г. насам от нея ни вест, ни кост.

44-годишната българо-германска предприемачка изчезна с над 4 милиарда долара, спечелени през Понци схемата „ONE COIN“ – куха пирамида, даваща заявка на хора от цял свят да детронира всички останали клиптовалути.

„Бързият стремеж за забогатяване е карал хората да инвестират в пирамидата на Ружа. Тя им е обещавала несметни богатства в много кратки срокове“, заяви неотдавна разследващият финансов журналист Николай Стоянов, който може би е единственият медиен човек в България, успял да разговаря лично с Игнатова.

Стоянов е автор на аудиопоредицата „ONE COIN – Жената, която измами света“, както и на книга със същото заглавие.

„Един съвет, който мога дам на младите хора – махайте си бързо социалните мрежи. Нищо няма да научите там. Няма как да си набавите ценности“, казва Константин на бъдещите поколения.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share