Британската полиция прекъсна сватба с 400 гости

Британската полиция прекъсна сватба с 400 гости

Британската полиция съобщи днес, че е прекъснала сватба с почти 400 гости, организирана в „напълно недопустимо нарушение“ на карантинните правила срещу КОВИД-19, които разрешават събиране само на шест души, предаде Ройтерс.

Според строгите правила, въведени в началото на годината, сватбите в момента могат да се организират само при „изключителни обстоятелства“, но полицаите откриха стотици участници, след като получиха сигнал за събиране в училище в Стамфорд Хил, северно от Лондон.

Прозорците са били покрити, за да не се вижда какво се случва вътре, но сега организаторът на сватбата ще трябва да плати глоба от 10 000 паунда (13 661 долара). „Това бе напълно недопустимо нарушение на закона, приет с ясната цел да спасява човешки живот и да защитава националната здравна служба“, заяви полицейският служител Маркъс Барнет.

Новите случаи на КОВИД-19 отбелязаха ръст във Великобритания в края на миналата година, след появата на новата и по-заразна мутация на коронавируса и това доведе до налагане на карантина в цялата страна, включваща строги правила за провеждане на сватби.