Брутално! Куче нахапа дете пред хипермаркет, издирват стопанина

Брутално! Куче нахапа дете пред хипермаркет, издирват стопанина

Куче е нападнало и нахапало деветгодишно момче пред „Кауфланд“. Инцидентът е станал в сряда около 20,00 часа, съобщи един от очевидците – Рамиз Джелил, който пусна в една от групите на пазарджиклии снимки и видеа от суматохата след стълкновението. Скоро след това обаче те бяха изтрити. Така и не се разбра дали авторът ги е премахнал или администраторите заради политиката на Фейсбук да не допуска публикации, съдържащи насилие.

При инцидента са ранени и детето, и кучето. Момченцето е закарано в Спешно отделение, където раните му са обработени и му е оказана лекарска помощ. Ветеринари пък са обработили кучето, което е прибрано.

На мястото са се отзовали полицейски екип, ветеринари и защитници на животните. Издирва се стопанинът на животното, което е с каишка и изглежда добре гледано. Потребители твърдят, че и по-рано са го виждали да скита наоколо и че е нападало и други хора, включително деца на близка детска площадка.

Мнозина са виждали и снимали кучето в района преди нападението. Във Фейсбук са пускани и снимки, за да си го познае някой и да си го прибере, но до снощи то не е потърсено.