Брутално убийство в Бургас разкри зрелищен грабеж в софийски мол

След разкриването на бруталното убийство на 33-годишния Петър Валериев (на снимката) от бургаския кв. Черно море са установени истинските извършители на знаков въоръжен грабеж, който бе в негативния списък на МВР от три години. Става въпрос за обира на инкасов автомобил в подземния паркинг на “The mall” в София, пише „Флагман“.

На 22 февруари 2016 година опасен тандем подготвя и реализира следващия си успешен удар, в който са включени още двама мъже. Бял лек автомобил „Шкода” паркира на минус 2 ниво в подземния паркинг на “The mall” на „Цариградско шосе” в столицата. От него излизат четирима въоръжени мъже с маски. Те се качват на горното ниво, където в този момент се намира инкасов автомобил, пълен с пари. Обирджиите са стреляли с автомат Калашников по бронираната кола. Отмъкват 100 хил. лева.

Шокиращото престъпление е извършено около 10:40 часа пред десетки клиенти на търговския център. По-късно бялата Шкода е открита захвърлена край близките жилищни блокове. Така двата крупни обира са разплетени, когато ДНК експертиза от трупа Петър Валериев показва, че е имал участие и в двата грабежа. Със залавянето на шуменеца Иван Петров, на 32 г., е назначена втора експертиза, която го уличава в участие в престъпленията през 2015 г . в Айтос и през 2016 г. в “The Мall”.

Оръжието е същият автомат „Калашников”, с който Петров е застрелял в сърцето бургазлията. Въпреки че двамата разполагали с достатъчно пари от грабежите, Петър Валериев живеел бедно, често искал заеми от приятели. Причината, поради която е убит е поредната му молба да получи заем от 50 хил.лв. Скарали се, защото бургазлията започнал да го плаши, че ще пропее за обирите.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share