Брутално убийство на съпрузи и 25-годишната им дъщеря потресе Сърбия

Брутално убийство на съпрузи и 25-годишната им дъщеря потресе Сърбия

Жестоко убийство разтърси Сърбия. Съпрузи и дъщеря им са били отвлечени и убити, а труповете им изгорени и скрити на недостъпно място. За последно 57-годишният Горан Джокич е бил активен във Viber на 26 септември, в нощта, в която изчезва. Дъщеря му също е комуникирала с приятеля си.

Всяка следа от него, 56-годишната му съпруга Гордана и 25-годишната му дъщеря Лидия се губи половин час след полунощ. Предполага се, че някъде по това време те са били убити, съобщава сръбското издание Blic. Телефоните на Горан и Лидия са изключени по едно и също време – около 3 часа след полунощ.

Сигналът за мистериозното изчезване на семейство Джокич е подаден два дни по-късно. Започва мащабно издирване и шест дни по-късно, в събота, изгорялата им кола е намерена в района на село Тесица. Няколко часа по-късно полицаите попадат и на овъглените им тела, покрити с клони и листа, на недостъпно място в района на село Тесица. Труповете са идентифицирани по бижутата.

Тесица се намира близо до село Моравац, където семейството е гостувало. Малко след полунощ те отпътували с колата си за Алексинац, където живеят, но така и не се прибрали, а изчезнали по пътя.

За последно автомобилът им е запечатан от камера за наблюдение в Тесица, след 2 часа през нощта.

Горан Джокич има чейндж бюро и се говори, че е носел пари в себе си. По непотвърдена информация, обикновено ги е криел в резервната гума на колата. Не е изключено това да е основният мотив за престъплението.

Аутопсията е показала, че тримата са застреляни с поне по 2 куршума. После са хвърлени в дълбока 4 метра яма и запалени. Колата също е намерена овъглена. Мобилните телефони на семейството обаче все още липсват.

Все още не е известно дали бащата, майката и дъщерята са ликвидирани на мястото, където са намерени телата им, или са били убити в колата. В близост до опожарения автомобил е открита гилза.

Горан Джокич е притежавал оръжие. При претърсване на семейното жилище е открит кобур за пистолет, но в него е нямало оръжие.

Неофициално при претърсването на апартамента на Джокич в Алексинац полицията открила кобур за пистолет, но в него нямало оръжие.

Разследването на безпрецедентното престъпление продължава.