Бургазлията, вилнял със зареден пистолет в ДКЦ си е чиста кримка и психо

Бургазлията Тошко Тодоров, който вилня със зареден газов пистолет в ДКЦ I, е редовен посетител в Центъра за психично здраве „Иван Темков“ в Бургас, съобщава Флагман.бг.​​​​​​​ В досието му има регистрации за две кражби, хулиганство и неплащане на издръжка. Той е лежал 31 пъти в Психото.

Това до голяма степен обяснява и неадекватното и безкрайно агресивно поведение на Тодоров, който заплашваше пациенти и медицински персонал в една от общинските поликлиники в Бургас.

Припомняме, че вчера той нахлу мъртво пиян, въоръжен с газово оръжие с пълен пълнител и размахваше пистолета си, заплашвайки, че ще стреля наред. Тодоров е арестуван, отведен в полицията, но заради регистрацията му в ЦПЗ-то и съмненията, че не носи наказателна отговорност, е освободен още преди изтичането на 24-часовата мярка.

Ако законът позволява той ще бъде подведен под отговорност за хулиганство, ако се установи, че има психични проблеми – ще бъде пратен на дълго лечение в Психото. Тошко Тодоров изправи косите на десетки пациенти в ДКЦ I, след като вчера нахлу въоръжен и мъртво пиян в здравния център и размахваше оръжието, говорейки несвързано и държейки се крайно агресивно.