Бургаски ъндърграунд бос на свирепа банда за рекет го закъса

Бургазлията Петър Биберов първо бе пуснат в домашен арест, но после горната инстанция го върна под стража. Той е сред групата обвиняеми като организирана престъпна група (ОПГ) за рекет, побои и палежи с ръководител Николай Мечков. Те бяха арестувани през октомври 2019 г., съобщава „Флагман“.

Петър Биберов е поискал по-лека мярка за неотклонение след седемте месеца под стража. Това е било одобрено от Специализирания наказателен съд (СНС), който е определил „домашен арест“. След протест на прокуратурата горната инстанция обаче е отменила решението.

Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) отново е наложил „задържане под стража“ за Биберов. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщиха от институцията. В началото на май соченият от прокуратурата за ръководител на групата Николай Мечков бе пуснат под домашен арест. Там събитията се развиха в обратен порядък – СНС остави Мечков под стража, а АСНС отмени определението и прати обвиняемия вкъщи.

Други четирима задържани като част от ОПГ-то са Кирил Тодоров, Йордан Ганев, Милен Вълев и Златко Кънев. Последните двама бяха пуснати в „домашен арест“ през март, а за Ганев бе определена парична гаранция. Основен свидетел на прокуратурата е айтоският бизнесмен Стоян Колев, който се жалва от незаконно отнемане на хлебозавод.