Българинът Марио, убил баща и дъщеря в Англия, влиза в затвора

Съдът осъди 19-годишния българин, причинил смъртта на баща и дъщеря, след като се блъсна в колата им, докато шофира със скорост 113 км/ч в Англия.

Припомняме, че Марио Джамбазов, който току-що навършил 18 години, шофирал БМВ в близост до Гисбъроу на 13 юни тази година, когато се блъснал в „Хюндай“, убивайки шофьора, 41-годишната Сара Лидъл, и баща й Майкъл Лидъл, 68-годишен, и двамата от областта Източен Кливланд.

Оказва се, че след катастрофата тийнейджърът крачел нагоре-надолу около местопрестъплението с телефон в ръка, докато свидетели спрели и проверили двамата пострадали. Бащата загинал моментално, а дъщеря му, която има две деца на 10 и 13 г., по-късно починала в болницата.

Българинът бе осъден на затвор за 8 години и му бе забранено да шофира в продължение на 10 г. Това стана ясно на делото в съда в Тисайд, пише thenorthernecho.co.uk.

Свидетели съобщават, че са видели БМВ-то на Джамбазов да се движи „с около 100 мили в час” по пътя. Кадрите за видеонаблюдение от близък гараж, които по-късно бяха разгледани от полицията, показаха, че той всъщност шофирал със скорост 113 км / ч, само на 70 метра преди кръговото движение на Уудхаус.

Един свидетел каза, че движението било толкова бързо, че колата „изглежда сякаш подскачала“ по мокрия път. Друг свидетел казва, че колата на Джамбазов се забила в автомобила Hyundai I30, управлявана от Сара, когато те щели да излязат от кръговото движение. БМВ-то се разбило в пътническата страна на колата.

„Ударът накара и двете коли да се разпаднат. Автомобилните части бяха навсякъде ”, казва той. Свидетелят изтичал да провери дали Сара и баща й – фермера Майкъл дали все още са живи, докато други се обаждали на спешните служби. Той каза, че Джамбазов „се разхождал с телефона си“, преди да бъде задържан от пожарникар, след като се опита да напусне мястото. Българинът бил невредим.

Партньорът на Сара Мартин каза в изявлението за момента, в който трябвало да каже на децата си, че са загубили и майка си, и дядо им. „Действията на друг в този ден промениха живота на нашето семейство завинаги“, каза той. За Майкъл той каза, че бил тих човек, който „обожавал семейството си“, докато Сара била „невероятна майка“.

„Моето семейство е унищожено. Болката е неописуема“, споделя Мартин. Джамбазов, който отседнал при роднини в Англия, планирал да закара БМВ-то обратно в родната си България и го бил вдигнал само предишния ден, след като го закупил от снаха си. Сохаил Мохамед, смекчаващ от името на подсъдимия, заяви, че българският младеж шофирал в чужди условия и няма предишни присъди, както и има чиста книжка.

Той каза, че Джамбазов е „изключително разстроен“ заради действията си и е написал писмо до семейството, като поема пълна отговорност за стореното от него.

„Не може да спи или да яде от чувството на вина“, каза той и добавя, че младежът е разстроен, че е жив, а другите двама са мъртви.

„Той изрази угризение и съжаление. Той е човек, който е много млад и се е държал много безотговорно и за съжаление действията му са причинили смъртта на двама души“, добавя Сохаил.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share