Българин претрепа край Милано възрастна италианка за 150 евро

Двайсет и две годишният българин Дамян Борисов Добрев е убиецът на претрепаната завчера вечерта в чифлик край Милано 90-годишна италианка Карла Куатри Боси – съобщи днес по обяд на пресконференция говорител на полицията в града.

Според направилите оглед на местопрестъпление представители на силите на реда възрастната жена е била умъртвена по особено жесток начин – с няколко удара по главата с буркан, пълен с конфитюр. Късно снощи убиецът е направил пълни признания, като обяснил на разпитващия го следовател, че старицата го била ядосала много, тъй като била отказала да му даде поисканите й от него 30 – 40 евро да се почерпи.

По думите на нашенеца, след като проснал жертвата си в локва кръв с направено на пихтия теме, той прибирал намерените в чантата й към 150 евро и няколко дребни златни накита, После отишъл в най-близкия супермаркет, купил си няколко шишета алкохол, напоркал се яко и хукнал към близка дискотека.

Трагедията със за съжаление българско участие се разиграва на 4 януари вечерта в чифлик южно от Милано, в който били в ход работи по преустройството му в обект за селски туризъм. Сънародникът ни Дамян Борисов Добрев, който по всяка вероятност е от ромски произход, бил настанен там преди две години и половина по специална програма на общината в административния център на Ломбардия за интегриране в обществото на младежи с житейски проблеми и обикновено без родители.

Нашенецът бил момче за всичко, тоест трудел се като общ работник, за което получавал подслон, храна и малко пари. Заедно с него в чифлика с име „Подере Ронкето“, чийто собственик е синът на убитата Карла Куатри Боси, били приети да живеят и работят още трима чужденци – филипинец и двама африканци.

След като старицата била намерена мъртва в апартамента й вчера към 10 часа от нейната домашна помошничка, със случая се заели прокурорите Джанлука Приско и Лаура Педио. Те започнали да разпитват наред обитателите на имението, отначало Дамян отричал да има нещо общо с убийството със съчинено доста добре алиби, но показанията на филипинеца и африканците го направили на пух и прах.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share