Българите в Австралия са се заразили в самолета

Българите с доказан коронавирус в Австралия са се заразили в самолета. Те са пътували на 23 февруари с директен полет от Доха до Сидни (около 14 часа във въздуха) в „компанията“ на болна жена на около 50 г., която се е връщала от една от най-тежко засегнатите от инфекцията страни – Иран.

Всички пасажери от този самолет са били подложени на карантина в продължение на 14 дни и са тествани за наличието на заразата.

Болната жена е проявила първите симптоми само няколко часа, след като е дала положителна проба и е била приета в болница 6 дни по-късно. Първоначално австралийските власти обявиха, че на CPR тест подлежат само онези, които са били в близост до нея на продължителния полет, но след няколко доказани коронавирусни носители, всички от борда на полет номер 908 са били проверени.

До момента заразените австралийци са 50, от които 1 е в тежко състояние. Сред болните има и бебе – момченце само на няколко месеца. Два са смъртните случаи на континента, като там вече е установена и вътрешна епидемия – извън транзитните случаи.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share