Българка в Испания мами сънародници чрез Фейсбук

Десетки българи са били измамени с пари от своя сънародничка в Испания. Жена, която често променя профилите си в социалната мрежа Фейсбук, е успяла да измами хора като наемала стая в апартаменти, а след това не плащала наема и завеждала дела срещу наемодателите уж за сексуално насилие.

Предупреждение за измамничката се появява във Фейсбук групата “Българи в Майорка” преди два дни, пише bulgaros.ovh.

Според Силвия Борисова, която работи като адвокат в Майорка, в социалните мрежи нашенката се представяла за самотна майка с едно дете, което е с увреждания.

Жертвите й са предимно мъже. Жена на име Вирхиния К. успяла да измами няколко българи, като наемала стаи в апартаменти, а след това не плащала наема и разходите за ток, вода и др. За да не бъде изгонена, тя завеждала жалби в съда за психически или сексуално тормоз срещу наемодателите. Всички оплаквания на жената срещу предполагаемите насилници са били за парично обезщетение.

„Според адвокатката, самотната майка е успяла да осъди няколко нашенци. „В Палма де Майорка има няколко мъже, осъдени от нея за сексуално посегателство“, казва Борисова и добавя: “Много хора започнаха да пишат също коментари как са били завлечени по този начин.“

„И аз минах през това, не и помагайте не и отговаряйте въобще, реве като циганка и слага детето за да предизвикат съжаление. Минахме през съд и беше бясна че съда ме оправда. Съжалявам за детето, че има безкрайно лоша майка. Ако то милото можеше да говори би я вкарало в затвора за дълго. Не искам дори да си спомням за времето когато дойде да живее у нас, превърна живота ми в ад. Трябваше да извикам полиция, за дая изгоним. Все още ми дължи пари за наем и сметки. Наистина е алчна. Търси помощ все едно й е наследство. Нямам думи“, споделя друг изпатил.

Според информацията на сънародници в Майорка, така наречената Верхиния се възползвала от закона в Испания, който е научила много добре, въпреки че не знае испански.

Не е рядкост информация за измамници да се появява в групите за българи в чужбина.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share