Българка почина от COVID 19 в Гърция, дни след завръщане от България

65-годишна българка от град Ямбол почина от COVID 19 в Гърция. Новината за смъртта на жената стана ясна, след като сина на починалата се свърза с репортер на в. „Труд” в гръцката столица с молба за помощ и съдействие, тъй като от дни нямал връзка с майка си.

По думите му последно се чул с майка си през миналия вторник и от тогава няма връзка с нея.

„Звънна ми и каза, че я настаняват заедно със съпруга й, който е гръцки гражданин в отделение за COVID 19 и че ще ми звънне след два дни. От тогава нямам връзка с нея. Телефонът и звъни, но нямам никакъв контакт”, сподели сина, който е оперативен работник в полицията в град Ямбол.

След разследване на в. „Труд” и съдействието на д-р Кадити, българска лекарка в Атина, стана ясно, че жената е починала.

Според сина на починалата, майка му е била в България на гости около един месец и на 14 юли е тръгнала с автобус на фирма Юнион-Ивкони за Гърция с необходимия отрицателен PCR тест. Дни по-късно след завръщането си от България на 27 юли жената е настанена в болница и на 2 август е починала.

Семейството е попарено от новината за внезапното заболяване и смърт на българката.

Трупът на жената се намира в хладилна камера до пристигане на близките й от България за подготвяне на съответната документация.

Гръцките власти отказаха информация за състоянието на мъжа на починалата и дали е жив.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share