Българска мина затвори университета в US щата Монтана

Българска мина, закупена онлайн от студент, блокира държавния университет в щата Монтана, пише bg-voice. Полицията в Боузман затвори едно от паркинг пространствата на висшето учебно заведение за разследване на случая.

Според изданието КРТБ българската бомба е била с премахнати експлозиви. На мястото е изпратен специален бомбен отряд от Службата на окръг Люис и Кларк в Хелена, който да премахне мината от паркинга на университета и да я занесе във Военновъздушната база Малмстрьом, където тя да бъде унищожена.

От университета направиха специално обръщение с обяснение за инцидента, насочено към всички студенти и служители: Поради повишени мерки за сигурност, местната полиция е отцепила района на Паркинг 1 между Зала Джеферсън и Зала Йелоустоун, както и част от района в близост до паркинга. Знае се, че българската мина е закупена от наш студент, който я е държал в колата си. Рискът за всички е изключително нисък. Става дума за неактивна българска мина. Онлайн търговец продавал мините с премахнати детонатори и експлозиви.

Полицейските органи и Американската пощенска служба започнаха разследване срещу търговеца, след като колетът бил оставен в пощата в Минесота и започнал да вибрира. Това подтикнало силите на реда и Пощенската служба да направят разследване къде е била изпратена пратката, което ги довело до нашия университет“, пишат на сайта на учебното заведение.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share