Българска следа в разстрела на грузински топ мафиот в Турция

Българска следа в разстрела на грузински топ мафиот в Турция

Известен мафиотски бос от Грузия е бил разстрелян в турския град Трабзон. В убийството се появи и българска следа – колата на килърите е била с наши регистрационни табели, съобщиха медии в южната ни съседка.

Реваз Лордкипанидзе, по прякор Резо Тбилиси, бил издебнат докато седял в колата си на паркинг на комплекс в кв. “Йомра” в черноморския град. До него спрял автомобил с българска регистрация, от която излязъл мъж. Той открил огън по грузинеца и го улучил в главата. 64-годишният Лордкипанидзе веднага бил откаран в болница. Въпреки усилията на лекарите той издъхнал от раните си.

Мястото било отцепено от полицаи, а малко след това били задържани двама мъже, които са заподозрени за екзекуцията. Днес стана ясно, че арестуваните са от бившите съветски републики и влезли в Турция от България. Според турски медии преди време грузинецът е лежал над 15 години в затвора за грабежи и престъпления с наркотици.

Сайтът odatv4.com написа, че “българска и грузинска мафия си разчистиха сметките в Турция.” Според запознати обаче килърите нарочно са използвали крадени български регистрационни номера на колата си, за да отклонят вниманието на разследващите.