Бърз съд прати за 24 години в затвора убиеца на Миджурина

Михаил Станчев ще лежи 24 години в затвора за убийството на хазартния бос Коста Николов-Миджурина, реши Бургаският окръжен съд. 38-годишният охранител застреля в пристъп на ревност бизнесмена в мерцедеса му в Слънчев бряг миналия юни. Пусна куршум и в главата на приятелката си Симона Тодорова, която оцеля по чудо.

Присъдата е намалена с една трета, тъй като Станчев призна изцяло вината си и делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие. То започна и приключи днес, с изслушването само на един свидетел – бившата съпруга на Коста Николов – Ивелина Йорданова. Тя сподели пред магистратите, че се радвала на добри отношения с бившия си съпруг, който се грижел за майка си, дъщеря си и сестра си, пише „24 часа“.

Прокуратурата поиска доживотен затвор, който с редукцията са стане 27 г., а защитата – между 15 г. и 20 г. В залата подсъдимият почти се разплака и изказа съболезнования на близките на убития Коста Николов.

Съдът уважи иска от 150 000 лв. за дъщерята на Миджурина, но намали на 100 000 този на майка му и на 20 000 лв. – на сестра му. Искът от 70 000 лв. на пострадалата Симона Тодорова бе уважен.

„Все още не сме решили твърдо, но най-вероятно ще обжалваме присъдата“, каза адвокат Красимир Кацаров, защитник на стрелеца.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share