Валентин Златев: Кметът на Ботевград е олигарх, не аз! Борисов не обича да губи…

„Аз винаги съм мислил, че човек трябва да занимава обществото със себе си само, ако има да съобщи нещо значимо. Аз съм бизнесмен и се занимавам с бизнес.“ Това заяви Валентин Златев в ефира на bTV по повод решението си да направи една от редките си медийни изяви. „Тук съм в качеството си на гражданин, ще изявявам само моя лична позиция.“, уточни той и коментира кризата с водата в Ботевград.

Златев се върна назад във времето относно твърденията, че е имало тръба между ВЕЦ „Бебреш“ и язовир Ботевград и опровергаването им по-късно. „ВЕЦ-ът работи съгласно всички закони на България. Аз не знам за нито един ВЕЦ как от горе може да дойде разрешение, законът ясно регламентира“, посочи той. „Странно защо в дните преди Нова година кметът Гавалюгов каза, че в Ботевград ще има водна криза. Със същата си бързина на реакция премиерът Борисов назначи проверка, която установи, че няма тръба. В последните 2 години ВЕЦ-ът почти не е работил“, заяви Златев.

„Смешно е да се твърди, че един язовир може да бъде източен за 14 дни. ВЕЦ Бебреш не работи в последните 15 месеца именно поради това, че няма достатъчно вода. Става въпрос за мощност под един мегават и инвестиция сигурно под 1 милион лева. Инвестицията и всичко в нея е кристално чисто и ясно“, каза още Златев. Той посочи три причини защо кмет отправя обвиненията си. Първата е, че борейки се с богатите и успелите, Гавалюгов смята, че печели народната любов. В същото това време Върховният административен съд е отстранил кмета по искане на КПКОНПИ за установен конфликт на интереси, посочи Златев втора причина. Естествено е, че в такъв момент е по-добре да отклоняваш вниманието“, заяви Златев.

„Иван Гавалюгов обича да говори за олигарси. Той е един от най-крупните бизнесмени в общината си, притежава цялата власт и медии – това е христоматиен пример за олигарх, изтъкна Златев трета причина. Той допълни, че в момента с ВЕЦ-а се занимава баща му. – „Аз съм израснал в Ботевград, винаги съм пил вода от крана, не си спомням никога да е имало проблем и винаги е била с прекрасни вкусови качества, разказа Златев.

На провокативен въпрос на водещия Антон Хекимян идвали ли са при него политици и с какви искания, той отговори, че е нормално да са идвали, но го контрира, че „още малко ще поискате да ви кажа и с кого си лягам. Никога не съм помагал на политици“, каза Златев. Той коментира и Бойко Борисов. „Защо трябва да имам някакви специални отношения с Бойко Борисов. Прочетете какво съм му отговорил тогава (когато Борисов заяви „Вальо лъже на карти и с него не играя. – бел. ред.). По-добре Борисов да се научи да играе карти. Не знам дали се е научил, не съм играл след това карти. Не бих седнал да играя с него карти, защото той не обича да губи“, коментира Златев.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share