Валентин Леков е мъжът, задигнал милиона от къщата в Ямбол

Валентин Леков е мъжът, задигнал милиона от къщата в Ямбол

Бурагазлията Валентин Леков, който е познато име в ъндърграунда, е мъжът, успял да задигне близо 1 млн.лева от известен ямболски бизнесмен. Предприемачът криел солидната сума в тайник в камината си. Случаят е от октомври м.г., но става публично известен едва днес, след като разследващите разплетоха целия случай, арестуваха крадеца и прокуратурата го обвини за крупния обир, съобщи Флагман.бг

Пострадалият, който имал сериозни интереси в сферата на строителството, изградил тайник в камината, която изобщо не използвал. В него имало 750 200 лева, 50 000 евро, 7 милиона виетнамски донги и 450 бразилски реала – обща стойност 850 хил.лева, както и злато за още 150-160 хил.лева. Бизнесменът не е криминално проявен, можел да удостовери произхода на всеки спечелен лев, но въпреки това прокуратурата ще му направи проверка – да се види дали е платил данъцит

Все още не е ясно откъде Валентин Леков е знаел, че въпросният бизнесмен е държал толкова пари в дома си, както и каква е връзката между двамата.

Доказателствата срещу него обаче са безспорни и могат да го пратят за дълго на топло. Обирът на годината е разкрит след отличните действния на полицията и прокуратурата в Ямбол.

Валентин Леков е с 25 криминални регистрации, арестуван за кражби, осъждан е и за документи измами. Той бе осъден на пробация по аферата с фалшиви книжки.

Познат е в подземния свят крадец на дребно и автоджамбазин, който сега очевидно е решил да се надскочи много сериозно.

От сумата до този момент са открити само 54 хил.лева, както и част от златните накити. Задържани са общо 6 лица, но само Валентин Леков е обвинен. Предстои внасяне на искане за постоянна мярка задържане под стража.