„Валиумния изнасилвач“ се изправи пред съда, мълчи пред репортерите

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста нидерландския гражданин Йохан Фредерик Стелингверф, известен като „валиумния изнасилвач“.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че той е извършил престъплението за което е обвинен за насилие над унгарска гражданка на 26 октомври миналата година. Освен това може да се укрие или да извърши друго престъпление. Припомняме, вчера полиция изведе Стелингверф от жилището му, но по-късно отново беше върнат под домашен арест.

Прокуратурата внесе по-рано искане за постоянен арест на нидерландеца, след като повдигна второ обвинение срещу него. То е за изнасилване на унгарска гражданка на 24 октомври в София. Жената е била приведена в безпомощно състояние чрез алкохол и опиати. Стелингверф бе обвинен в още едно изнасилване – на 32-годишна софиянка. Това се случило на столичния булевард „Сливница“ по Коледа, след употреба на сила.

Според защитниците му разследващите нямат доказателства, а единствено разпит на унгарска гражданка, който наподобява еротичен разказ на шестокласник. Защитата изтъкна, че Стилингверф има чисто съдебно минало, а прокуратурата трупа червени точки, повдигайки тези обвинения.

Пред съда обвиняемият подчерта, че иска да докаже своята невинност и ще го направи. „И ще спазвам условията на домашен арест, аз го доказах. Ваша чест!“, каза Стелингверф, цитиран от Нова телевизия. По думите му, докато бил в затвора непрекъснато е бил бит и ритан. Ако се докаже вината му го грозят от 2 до 8 години затвор. Определението подлежи на незабавно изпълнение и може да обжалва в 3-дневен срок пред Софийски градски съд.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка срещу Валиумния изнасилвач – нидерландецът Йохан Стилингверф. Това стана на заседанието на Софийския районен съд, който гледа мярката. Искането бе домашният арест да бъде променен в „задържане под стража“. Стелингверф отново запази мълчание и не отговори на журналистически въпроси.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share