Варненец отива в затвора за фалшифициране на пари

Варненец отива в затвора за фалшифициране на пари

Мъж от Варна отива в затвора за фалшифициране на банкноти. Той е признал вината си. 47-годишният Христо Илиев се призна за виновен, че на 6 февруари т.г. във Варна прокарал в обръщение подправени парични знаци – 52 броя банкноти с номинал 20 евро, всички на обща стойност 1040 евро.

В имот свързан с него на ул. „Банат“ е държал подправени парични знаци в големи размери – общо 42 броя банкноти с различен номинал – от 20 до 500 евро. На същия адрес Христо укрил 5 броя цели холограмни стикера, използвани за имитация на банкнота от 100 евро, за които знаел, че са предназначени за изготвяне на неистински парични знаци, за което има три повдигнати обвинения.

47-годишния варненец прие да изтърпи най-тежкото от трите му наложените наказания, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 10 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Предметите, предназначени за фалшифициране на пари, са конфискувани. Откритите паричните суми в размер на 685 лева, 2375 евро, 5 турски лири, 17 румънски леи, 1 долар, 5 паунда и 1 брой банкнота с надпис „100“ също бяха отнети в полза на Държавата.

Христо Илиев е осъден да плати и направените разноски по делото в размер на от 347,30 лв., в полза на Държавата, по сметка на ОД МВР – Варна и сумата от 240.00 лева в полза на Национално бюро „Правна помощ“. Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.