Вендета: 22-годишен турчин уби друг турски гражданин в Гърция

Двадесет и две годишен турски гражданин бе арестуван в очакване на съдебен процес в Гърция, след като уби друг турчин и рани тежко трети с пистолет в нападение, като полицейски източници твърдят, че и двете жертви са били членове на престъпна група, съобщи Ройтерс, предаде БТА.

Огнестрелното нападение е било извършено в супермаркет в пристанищния град Пирея в петък следобед. 22-годишният мъж направи самопризнания и се яви пред прокурор днес, който постанови той да бъде задържан в очакване на съдебен процес, заяви съдебен източник.

Нападателят казал на полицията миналата седмица, че нападението е акт на отмъщение за смъртта на чичо му и не е свързано с дейност на престъпна група. Жертвите са 42-годишен мъж, починал след многократно прострелване и 23-годишен мъж, който се лекува в болница от огнестрелни рани в гърдите. Те са членове на престъпната група „Байгаралар“, която действа в турския град Адана, посочиха източниците.

Мъжете избягали преди няколко месеца в Гърция заради съперничество в грпировката и опасения, че ще бъдат арестувани от турските власти след неотдавнашно разбиване на престъпната група, казаха те. Братът на ранения бе убит преди месец в Берлин, докато други членове на бандата „Байгаралар“ избягали в други европейски страни, допълват източниците.

Гръцките съдебни власти не коментират официално текущи дела. След сигнал на турското разузнаване и действайки по международна заповед за арест, гръцката полиция арестува през май Рамазан Байгара, заподозреният лидер на „Байгаралар“, издирван от Анкара за редица престъпления, включително убийство. Предстои одобрение на искане за екстрадиция.

Турция и Гърция, съюзници в НАТО и исторически врагове, отдавна са в противоречие по отношение на морските граници, наред с други въпроси. През последните месеци те направиха важни стъпки за намаляване на напрежението и засилиха сътрудничеството в много сектори, включително в сектора на сигурността, отбелязва Ройтерс.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share