Венци Боксьора, безчинствал в Световрачене, е заплашвал свидетел и лежал за различни престъпления

Венци Боксьора, безчинствал в Световрачене, е заплашвал свидетел и лежал за различни престъпления

Венцислав Дамянов, който стана печално известен заради побоя в Световрачене, заснет от охранителни камери е добре познат на властите. Той е осъждан за грабежи, побои, изнудване, дрога и шофиране без книжка. Мъжат се хвалел, че е прокурорски свидетел и ще се измъкне безнаказано.

Венци Боксьора е подсъдим за участие в наркобанда в Специализирания наказателен съд, осъждан е за грабежи, изнудване, побои, разпространение на дрога и шофиране без книжка. 36-годишният мъж е лежал в затвора няколко години, припомня GlasNews.

На 27 април 2018 г. в спецсъда се провежда поредното заседание по дело за разпространение на наркотици срещу Дамянов и други знакови бандити от София. Магистратите разпитват свидетеля Теодор Томов. След като заседанието приключи, Дамянов и Томов се срещнали в двора на съда.

“Ще те убия, ако пак дойдеш да свидетелстваш”, изкрещял неочаквано Боксьора срещу мъжа и започнал да го удря с юмруци в лицето. След като му нанесъл 2-3 удара и докато пострадалият повика съдебните охранители, за да се намесят, Дамянов вече е избягал. След този случай в двора на съда сложиха камери и засилиха мерките за сигурност, пише „24 часа“.

Поредният му арест е заради побоят от село Световрачене, където се установил наскоро. Кадри от охранителни камери показват как издевателства над мъж, когото завлякъл в местното казино, удрял го, разпитвал го за хора от селото и се заканил да го убие. Преди това си взел 2 бутилки уиски от заведението, без да ги плати.

Заради поредното дръзко си престъпление Венци Боксьора е задържан.