Верижна катастрофа между Монтана и Враца, платформа с кола изхвърча в гората

Верижна катастрофа между Монтана и Враца, платформа с кола изхвърча в гората

Верижна катастрофа е станала вчера на главен път Е-79 между Монтана и Враца, информира BulNews. Инцидентът е до разклона за Бели Извор. До него се е стигнало след като кола спряла на отбивката и движещият се зад нея бус „Фолксваген“ с кърджалийска регистрация, който пътувал от Монтана към Враца, намалил. Той бил с прикачена платформа с кола, а зад волана му седял около 35-годишен водач.

Зад него е идвал видински „Мерцедес“, управляван от около 50-годишен мъж, а с него пътувала и съпругата му. Зад немската кола пътувал ТИР с хасковска регистрация, собственост на фирма от Димитровград, който опитал да намали, но заради дългия спирачен път на тежкотоварната машина и мократа настилка не успял, и се забил в задната част на „Мерцедес“-а. Зад волана на камиона е бил 30-годишен мъж, който пътувал сам. Вследствие на това леката кола ударила возилото, което се движело пред нея.

Сблъсъкът бил толкова силен, че платформата с колата изхвърчала вляво от пътя и се спряла в гората.

За щастие при инцидента няма пострадали хора, но материалните щети са големи, като най-значителни са по „Мерцедес“-а и по излетялата от пътя лека кола.

Возилата са преместени в отбивката и не пречат на трафика по трасето. На мястото има патрул на полицията, който работи по документирането на случая.

Ще е необходима специализирана техника за изваждането на колата, която е изхвърчала в гората.