Весела Лечева, съпругата на простреляния Манол Велев: Страхувам се от Божков

Весела Лечева, съпругата на простреляния Манол Велев: Страхувам се от Божков

Че се страхува от укриващия се в Дубай Васил Божков, призна в ТВ интервю бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта и настоящ депутат Весела Лечева. Тя коментира информацията, че хазартният бос с 18 повдигнати обвинения за тежки престъпления е поръчал атентата срещу нейния съпруг Манол Велев.

„Очаквам този случай да бъде разплетен до край. 13 години очаквам смелост и доблест от хората, които оглавяваха правораздавателните институции. Тая надежда. Оставям на разследващите органи да си свършат работата. Аз не раздавам присъди, няма да съм съдник. Специализираните органи трябва да кажат кой е виновен за убийството му“, обяви двукратната олимпийска вицешампионка.

И добави: „Не знам какви са били отношенията между моя съпруг Манол Велев и Васил Божков, но мисля, че даден конфликт и спор не трябва да се решава с оръжие и куршуми. Най-тежкото и жестоко престъпление е отнемането на човешки живот. Това трябва да тежи на съвестта на всеки, който иска да завоюва влияние, територии и власт.

Страхувам се от бизнесмена Васил Божков. Най-вече се страхувам за бъдещето на нашите деца. Обвинявам се за това, че някой друг може да посегне на живот на мой близък за позициите, които аз заемах. Никога не съм очаквала, че заради дадена позиция мога да предизвикам отнемането на човешки живот и то на човек, който е много близък до мен. Казвам го не заради личната драма, а за да предпазя младите хора от този тип правораздаване и модел на управление на бизнес.“